Agora Anomalia világreceptek: szecsuáni töltött malac
Az idegen tájak konyhái közül a jelen receptünk a kínai ízvilágot és kultúrát testesíti meg egy kiváló és laktató, de ugyanennyire energiaszegény és egészséges étek formájában. Már maga az elkészítés is megalapozza a vidám hangulatot, csak ajánlani tudjuk a családi vagy baráti partikon. Tehát, lássuk ezt a hazai alapanyagokból is könnyen elkészíthető egzotikus finomságot!
Végy egy malacot, majd zárd egy vasketrecbe, amelyet kezdj el azon mód melegíteni. Fontos, hogy bőven locsoljuk vízzel közben, nehogy túl hamar elpusztuljon az állatka, hiszen a kínjai teszik ízletesebbé, s varázsolják porhanyósabbá is a húsát. Amint a visítása halkul, vegyük ki, vágjuk fel a hasát, majd töltsük tele élő cserebogárral és szóján hizlalt 6 hónapos kölyökkutyával. A fülébe gondosan építsünk fecskefészket, a fenekébe dugjunk szerencsesütit, majd süssük tovább. Sütés közben kínai balzsammal kenegessük.
Eközben készítsünk szószt a pálmaolajból (2 dl), a citromból (10 db), a cukorszirupból (2 dl), szójaszószból (4 kanál), ecetből (2 kanál), cukorból (2 kanál) és chili paprikából, valamint a két éve lejárt szavatosságú fafülgombából (50 dkg), majd az elegyet tegyük fel lassú tűzre. Ha felforrt, ízlés szerint vegyítsük tigrisepe eszenciával, szórjuk meg orrszarvú tülök őrleménnyel, végül fűszerezzük a külhonban elhunyt kínaiakból készült porral.
Az átsült malacot helyezzük el a Feng Shui szabályai szerint a tálon, öntsük le az ízletes szósszal, majd bambuszágyon rothasztott háromélű teknős páncéljában főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
Eközben készítsünk szószt a pálmaolajból (2 dl), a citromból (10 db), a cukorszirupból (2 dl), szójaszószból (4 kanál), ecetből (2 kanál), cukorból (2 kanál) és chili paprikából, valamint a két éve lejárt szavatosságú fafülgombából (50 dkg), majd az elegyet tegyük fel lassú tűzre. Ha felforrt, ízlés szerint vegyítsük tigrisepe eszenciával, szórjuk meg orrszarvú tülök őrleménnyel, végül fűszerezzük a külhonban elhunyt kínaiakból készült porral.
Az átsült malacot helyezzük el a Feng Shui szabályai szerint a tálon, öntsük le az ízletes szósszal, majd bambuszágyon rothasztott háromélű teknős páncéljában főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hogy tetszett?
Kattints a megfelelő csillagra!
Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!