Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Csendéletek,  Fotók, videók

Nagyon hagymás, szaftos és marha

5
(2)

Őszintén szólva, nem tudom, mi ennek az éteknek a neve, mi csak hagymás rostélyosnak nevezzük a családban, bár ez nagyon pongyola meghatározás, mert, ahogy utánanéztem, teljesen máshogy néznek az ezen a néven futó ételek. Legyen bármi is a neve, nagyon szeretem gyerekkorom óta, időnként a régi emlékeknek áldozva el is készítem. Nem túl bonyolult, csak idő kell hozzá, és persze sok hagyma…

Mert ahhoz, hogy ízes és bőven szaftos legyen, kell bele jó pár vöröshagyma. De egy receptet nem ajánlatos in medias res indítani, így kezdem azzal, hogy vegyünk marhahúst, rostélyos lenne az ideális, vagy amit kapni lehet, hiszen jó akár nyakból és combból is, ne legyünk már akkora gourmandok! Ha szerencsénk van, akkor nem túl vén marhából vettünk, amelynek kifogyott a tejcsapja, de a hosszú főzésre a kedvezőbb esetben is készüljünk fel. Pontosabban, először egy kis zsíron el kell kezdeni sütni a hússzeleteket (nem apróra vágva!), majd mikor elfőtt a leve, mehet bele sülni az apróra vágott hagyma és fokhagyma is. Én paradicsomot mindenhez teszek, mert egészséges, ebbe is aprítok egy darabot. Majd miután a hagyma is üveges lesz, szórhatjuk bőven bele a pirospaprikát, egy kis lé (éppen mindig annyit pótolva majd, hogy ne szenesedjen, mert az sokat elvesz az ízéből), majd indulhat a főzés lassú tűzőn. Mire a hús átfő, addigra jó szaftos lesz. Ekkor jön a legszuperebb rész, sok-sok fokhagymát vágunk, és ez fontos, nem apróra, hanem szereletekre! Ezeket csak akkor szórjuk rá, mikor a hús már kész, és csak addig főzzük, míg el nem kezdenek puhulni. Valahol a két anyagállapot közötti határt kell belőni. Akkor kész is van. Tört főtt krumplival és savanyúsággal az ideális, ha már hagymában utazunk, legyen gyöngyhagymával. A végeredmény nem csak finom, hanem fotogén is a fokhagymaszeletek miatt, ideális közösségi oldalakon való megosztásra akkor is, ha valahol elszúrtuk menet közben.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték 5 / 5. Értékelések száma: 2

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .