Áfonyás-étcsokis torta
A két ütős anyag, a csokoládé és az áfonya már önmagában is képes megadni egy sütemény karakterét, de felvetődött bennem, hogy vajon milyen lehet őket összehozni? Persze, nem úgy, hogy pár bogyót rárakok díszítésnek a csokoládéréteg felszínre, mert a kék olyan szép és divatos, hanem a matériát egybedolgozva. Az áfonya az egyik legsüteményesebb gyümölcs, jellegzetes íze nem olyan édes, mint például az eperé, amely édeshez jól passzol a tejjel és cukorral „finomított” csokoládé. Áfonyához azonban más illik, a kesernyés étcsokival jóval izgalmasabb eredmény várható, legalábbis én az vártam. A krémalapba tejszín mellett skyr került, amely az utóbbi idők pozitív meglepetése nálam, ha a tejtermék kínálatot nézzük. Ez a se nem joghurt, se nem sajt izlandi cucc elég krémes, viszont kevés zsírral és sok proteinnal, kiváló alapanyag, úgyhogy egy nagy piros pont a földben rothasztott, húgyízű cápahús hazájának! Végül, a cukort részben méz helyettesíti, pontosabban színesíti a zamat-spektrumot. A végeredmény tehát bejövős lett, legalábbis nálam, lesz még folytatása…
Hogy tetszett?
Kattints a megfelelő csillagra!
Átlagérték 3.7 / 5. Értékelések száma: 3